Ziekte: reden nr 1 van de reisannulatie

By Xavier Van Caneghem on 24/06/2016 in Europ Assistance @nl, Reizen, Website
0
11

Op 23 juni 2016 heeft Assuralia, de Beroepsvereniging van de Verzekeringsondernemingen, de resultaten bekendgemaakt van haar enquête over de voornaamste reisannulatieredenen. De enquête werd gehouden bij verschillende verzekeraars in reisannulatie, waaronder Europ Assistance.

Zo werd de top 5 opgesteld van de annulatieredenen van een reis:

annulatieredenen70% annuleert wegens een gezondheidsprobleem of een ziekte.
10% annuleert wegens een ongeval of de immobilisatie van het voertuig enkele dagen vóór het vertrek of op de vertrekdag.
10% annuleert wegens het overlijden van een naaste.
5% annuleert omwille van een reden die verband houdt met het beroepsleven (ontslag, nieuwe job, geweigerde vakantiedagen, vervanging van een collega, …).
5% annuleert omwille van een administratieve reden (herexamen, weigering visum, diefstal of verlies paspoort, oproeping, …).

Die percentages komen overeen met de trend die door Europ Assistance wordt waargenomen in de behandelde reisannulatieaanvragen van haar NoGo-product.

De enquête wijst eveneens op het feit dat de top 3 redenen opsomt die het meest evident zijn of waar men spontaan aan denkt wanneer men het over een mogelijke reisannulatie heeft (ziekte, ongeval, sterfgeval), maar dat verschillende andere redenen kunnen aangewend worden om een reisannulatie in te roepen.

Assuralia heeft die gegevens, evenals andere zeer nuttige informatie omtrent de reisverzekering en de reisannulatieverzekering opgenomen op haar website http://www.ABCverzekering.be  en in een zeer interessante informatiebrochure.

vakantie

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: