Tips en tricks voor een geslaagde Citytrip

By Xavier Van Caneghem on 27/09/2016 in Europa, Reizen, Website
0
19

(Foto: Een geslaagde citytrip in Barcelona)

De resultaten van de Vakantiebarometer van Europ Assistance tonen aan dat de Belgen meerdere keren per jaar op reis gaan. Een aantal van die vakanties duurt slechts enkele dagen en heeft als doelstelling een culturele stad te bezoeken. De toeristen gaan er naartoe met het vliegtuig, de trein of met de wagen en maken vaak gebruik van de aanbiedingen van touroperators.

De 15 meest geliefde Citytrip-bestemmingen van de Belgen

De meest populaire bestemmingen van Citytrips van de Belgen in 2016 zijn de volgende:
(Bron: WES-ABTO)
Klik op de kaart om ze te vergroten.

Citytrips 2016
Deze 15 steden vallen het meest in de smaak bij de Belgenals citytrip-bestemming, maar Europa telt natuurlijk ontelbare andere culturele steden vol culturele schatten die evenzeer bereikbaar zijn per wagen, per trein of per vliegtuig.

Enkele tips en tricks om uw Citytrip te voorbereiden

 • Een éénmalige Citytrip zal in grote culturele steden niet volstaan om er alles te ontdekken. Tracht niet alles op een hels tempo te bezoeken, maar selecteer hetgeen u het meest interesseert en voorzie eventueel een nieuw bezoek op een later tijdstip.
 • Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen op regionale luchthavens. Deze zijn meestal gelegen op korte afstand van kleinere steden die vaak uw bezoek waard zijn.
 • Lokale transportnetwerken (treinen, intercity bussen) laten u toe om snel en zonder stress van één stad naar een andere te reizen. Zo kunt u het bezoek plannen van meerdere interessante plekken die zich in eenzelfde geografische zone bevinden.
 • Vergelijk de aanbiedingen van touroperators en kies indien mogelijk reisdata buiten de schoolvakantie of “last minutes-aanbiedingen”.
  De prijzen zullen interessanter zijn buiten het hoofdseizoen en het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden zal ruimer zijn. Lees in dit verband het artikel “Boekingwebsites van hotels: wat u moet weten“.
 • Neem geen onnodige bagage mee en tracht u te beperken tot handbagage.
 • Er bestaan tal van mogelijkheden om een betaalbaar logement te vinden: via de officiële websites (hotels of andere logementen), maar ook via alternatieve netwerken (logement bij de inwoner, netwerken van het type “Airbnb”) die zeer competitieve aanbiedingen en tarieven hebben. Neem uw tijd om één en ander op het internet op te zoeken vooraleer u een definitieve beslissing neemt.
 • De stad bezoeken kan op eigen houtje en goed voorbereid, met behulp van een officiële stadsgids of zelfs met een inwoner die u zijn stad op originele manier laat ontdekken: rentalocalfriend, withlocals...
 • Informeer u inzake de feestdagen (veel handelszaken en toeristische bezienswaardigheden kunnen dan gesloten zijn) en de dagen waarop sommige musea en monumenten gratis kunnen bezocht worden.
 • Maak gebruik van uw bezoek om de streekproducten te proeven. Lees hieromtrent het artikel Slow Food: een andere ontdekking van streekproducten”
 • Denk eraan u en uw medereizigers te beschermen door een reisverzekering en een annulatieverzekering te onderschrijven.

Interessante links

vakantie

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: