Aanslagen in Brussel

By Xavier Van Caneghem on 22/03/2016 in Europ Assistance @nl, Veiligheid reizen, Website
0
5

Naar aanleiding van de aanslagen van 22 maart in de luchthaven van Brussels Airport en in de hoofdstad, geeft Europ Assistance volgende informatie en advies:

Aan de reizigers die op vakantie vertrekken :

  • volg de officiële informatie en de instructies van de overheid (via de media) in verband met de toegankelijkheid van de luchthaven, treinstations, openbare plaatsen, enz. Zie ook  de informatie van het crisiscentrum van de overheid.
  • neem contact op met uw touroperator en/of met uw luchtvaartmaatschappij om informatie in te winnen aangaande uw boeking en de eventuele wijzigingen of annulatie.
  • terroristische daden zijn geen gedekte oorzaak voor een reisannulatie in de reisannulatieverzekering NoGo van Europ Assistance. Voor eventuele annulatie- of omboekingsaanvragen kunt u contact opnemen met uw reisagent of touroperator.

De aan de gang zijnde bijstandsdossiers

  • Ondanks de lockdown van Brussel en de problemen met het openbaar vervoer, blijft Europ Assistance volledig operationeel, 24u/24, en volgt de situatie op de voet. De bijstandsverlener zet alles in het werk om de aan de gang zijnde repatriëringen in de veiligste omstandigheden te laten verlopen. Sommige repatriëringen kunnen hierdoor tijdelijk worden uitgesteld of omgeleid worden naar een andere luchthaven.
  • Wij informeren onze klanten proactief over de toestand en de opvolging van hun dossier indien ze door de gebeurtenissen getroffen zouden zijn en kunnen hen informatie verschaffen inzake de tussenkomsten van de luchtvaartmaatschappijen.
  • Klanten die ter plaatse opgehouden zijn, niet naar huis kunnen terugkeren en niet kunnen rekenen op de tussenkomst van hun luchtvaartmaatschappij of van hun touroperator in afwachting van hun retourvlucht, kunnen uitzonderlijk een beroep doen op Europ Assistance die hun noodzakelijke kosten voor logies, ontbijt en transport van en naar de luchthaven of naar een treinstation ten laste zal nemen (max. 150 eur/dag voor de eerste verzekerde en max. 50 eur/dag per bijkomende andere verzekerde en dit maximaal gedurende 5 dagen)

Onze medewerkers op het terrein

Het is voor Europ Assistance onmogelijk om in dergelijke omstandigheden met gekruiste armen te blijven zitten: zodra de evenementen bekend werden, hebben medewerkers met een medische opleiding van het bijstandsplateau van Europ Assistance zich gevoegd bij de medische hulpdiensten aan de luchthaven of in Brussel stad om hulp te bieden aan de slachtoffers of om de hulpverleningen te ondersteunen.  Onze verplegers en verpleegsters werden eveneens opgeroepen in hun respectieve ziekenhuizen om er hun team te versterken. 

Europ Assistance leeft oprecht mee met al degenen die diep getroffen zijn door deze tragische gebeurtenissen en wenst hen veel sterkte toe. 

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: