Op reis in het Verenigd Koninkrijk: praktische informatie

Op reis in het Verenigd Koninkrijk: praktische informatie

VERENIGD KONINKRIJK

Hoofdstad: Londen
Taal: Engels
Munteenheid: Britse pond. Wisselkoers: 1 GPB =  ±1,14 EUR
Toeristische dienst: visitbritain.com

Wist u dat? In de hoofdstad Londen worden naast het Engels meer dan 300 andere talen gesproken.  

Gaat u op reis naar het Verenigd Koninkrijk? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane
Op datum van publicatie van deze informatiefiche, maakte het Verenigd Koninkrijk nog steeds deel uit van de Europese Unie. Het land is niet gebonden door het Verdrag van Schengen. Als u een Belgisch staatsburger bent, heeft u geen reisvisum nodig. Een paspoort of identiteitskaart geldig voor de duur van het verblijf is voldoende. Bent u echter een staatsburger van een land dat geen lid is van de Europese Unie, dan dient u wel een visum aan te vragen.

Voor updates na de Brexit, kunt u de website www.gov.uk raadplegen.

Het gezondheidssysteem in het Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk heeft een goed niveau van gezondheidszorgen, zowel openbaar als privé. Voor sommige type zorgen, is de wachttijd echter lang. Wij raden u aan om een goede reisverzekering af te sluiten voordat u vertrekt, zodat u onbezorgd op reis kunt vertrekken. Er is geen verplichte vaccinatie vereist voor het Verenigd Koninkrijk.

Veiligheid in het Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk kent geen bijzondere gevaarlijke situaties. 

Welke reisverzekering neemt u best voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk?

Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

  • Terugbetaling van de medische kosten
  • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
  • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
  • Bijstand bij verlies van documenten

Bekijk alle prestaties van onze reisverzekeringen in detail >>

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn. 

Klimaat en religie in het Verenigd Koninkrijk
De gebieden, steden en overzeese gebieden van het Verenigd Koninkrijk hebben verschillende klimaatsoorten. Gemiddeld genomen is het klimaat relatief mild te noemen en de regenval vrij laag. In de winter zijn de dagen kort en de temperaturen laag. De maanden maart en oktober hebben langere dagen, maar met temperaturen die nog steeds koud zijn. De beste tijd van het jaar is de lente en de zomer, wanneer de meeste toeristische attracties open zijn. Juli en augustus zijn de meest toeristische maanden.

In het Verenigd Koninkrijk is de bevolking voornamelijk protestants (Anglicanen in Engeland en Presbyterianen in Schotland), maar er zijn ook belangrijke katholieke en Islamitische gemeenschappen.

De Britse keuken
Voor de Engelsen is het ontbijt een must: het beroemde Full English Breakfast. Met spek, roerei, tomatensaus en bonen zal dit ontbijt uw dag een vliegende start geven! Typische gerechten zijn Fish and Chips en Shepherd’s Pie, een taart gevuld met lamsvleesragout en bedekt met aardappelpuree.

Een ander typisch en zeer gewaardeerd gerecht is de Jacket Potato, een aardappel gevuld met smakelijke ingrediënten als bonen, vlees en groenten.

 

Laat een antwoord