De balans van de zomer 2017 bij Europ Assistance

By Xavier Van Caneghem on 30/08/2017 in Europ Assistance @nl, Reizen, Website
0
3

Europ Assistance maakt de balans op van de bijstandsverleningen van de zomer 2017: een drukke zomervakantie met meer medische dossiers dan het vorige jaar.

Enkele cijfers en tendensen

  • Tussen 29/06 en 29/08 ontving Europ Assistance iets minder dan 62.000 oproepen, hetzij een stijging van 5,5% in vergelijking met dezelfde periode in 2016.
  • Medische problemen in het buitenland vertonen een stijging van 3,5% terwijl autopech in het buitenland met 1,7% daalt.
  • Frankrijk en Spanje blijven de meest favoriete vakantiebestemmingen en tekenen het grootst aantal medische en technische interventies op.
  • Lichte stijging van het aantal autoproblemen in België (+3%).

Meer medische dossiers in het buitenland

Gedurende de zomervakantie (29/06 t.e.m. 29/08/2017) opende Europ Assistance 2.105 medische dossiers in het buitenland, wat een stijging van 3,5% betekent t.o.v. dezelfde periode in 2016.
Gedurende de eerste vakantiemaand heeft de extreme warmte in bepaalde landen van Zuid-Europa een invloed gehad op het stijgend aantal geopende medische dossiers voor infecties en spijsverteringsproblemen.
De vakantiebarometer van Europ Assistance gaf anderzijds ook aan dat meer Belgen dit jaar op vakantie zouden vertrekken in vergelijking met vorig jaar, wat eveneens een stijging van het aantal medische dossiers in de hand kan gewerkt hebben.

Het grootst aantal medische dossiers werd geopend in Frankrijk (21%) en Spanje (Spanje + eilanden : 12%), gevolgd door Italië (7%), de Verenigde Staten (5%), Griekenland (4%) en Turkije (3%). Op verdere vakantiebestemmingen werden medische dossiers zowat overal ter wereld geopend, waarvan in Thailand en Indonesië (elk bijna 3%), in Marokko en Peru (elk 2%), en in heel wat andere landen zoals de Dominicaanse Republiek, Egypte, Colombia, Brazilië, Vietnam, Costa Rica, enz…

De medische dossiers werden geopend voor verschillende soorten pathologieën, onder meer voor letsels, breuken, verwondingen (37 %), spijsverteringsproblemen (12 %), infecties (11 %), hart- en vaatziekten (5 %).

De technische bijstandsdossiers in België en in het buitenland

De autopannes waren in licht stijgende lijn in België, maar daalden in het buitenland: In België werden in de zomervakantie 14.760 technische dossiers geopend (+3% vs. 2016). Dit aantal houdt rekening met het aantal technische problemen ontstaan gedurende het gewone woon- en werkverkeer evenals met de vrijetijdsverplaatsingen in België. Deze stijging kan o.a. liggen aan het aantal Belgen dat in die periode in het land is gebleven om er van de vakantie te genieten.

In het buitenland heeft Europ Assistance tussen 29/06 en 29/08/2017 een totaal van 4.055 technische dossiers geopend (-1,7% vs. 2016), waarvan 46% in Frankrijk, 9% in Spanje en Duitsland, 7% in Italië en 6% in Nederland.

De technische problemen betroffen motor-, batterij- en startproblemen (72%.), technische problemen veroorzaakt door onoplettendheid (sleutel in auto, verkeerde brandstof, bandenpech) (17%) en ongevallen (8%).

vakantie

Print Friendly, PDF & Email

About the Author

Xavier Van CaneghemView all posts by Xavier Van Caneghem

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: