Op reis in Spanje: praktische informatie

Op reis in Spanje: praktische informatie

SPANJE

Hoofdstad: Madrid
Taal: Spaans en Catalaans
Munteenheid: Euro
Toeristische dienst: spain.info

Wist u dat? Met 14 feestdagen per jaar op de kalender is Spanje een van de weinige Europese landen met de meeste officiële vrije dagen.

Gaat u op reis naar Spanje? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane
Spanje is lid van de Europese Unie en houdt zich aan het Verdrag van Schengen waardoor het als Belgisch staatsburger voldoende is om uw identiteitskaart mee te nemen. Wanneer u naar Spanje reist, neem dan een kopie van uw documenten en vliegtickets mee en bewaar de originelen op een goed onderhouden plaats. Er zijn verder geen bijzondere douaneformaliteiten.

Het gezondheidssysteem in Spanje
Spanje heeft een goed niveau van gezondheidszorgvoorzieningen, als lidstaat van de Europese Unie biedt het Belgische burgers met een Europese ziekteverzekeringskaart de nodige medische zorg. Wij raden u echter aan om een tijdelijke of jaarlijkse reisverzekering af te sluiten bij Europ Assistance voordat u op reis gaat. Hiermee geniet u een optimale reisbijstand en kunt u zorgeloos op reis gaan. Er is voor Spanje geen verplichte vaccinatie vereist.

Welke reisverzekering sluit ik af voor een reis naar Spanje?

Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

  • Terugbetaling van de medische kosten
  • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
  • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
  • Bijstand bij verlies van documenten

 

vakantie
 

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.

Klimaat en religie in Spanje
Spanje is een land dat een zeer warm klimaat kan hebben, vooral in het Zuiden, waar u het beste in de maanden mei, juni en september heen kunt gaan. Als u ervoor kiest om Spanje te bezoeken in de zomermaanden, dan adviseren wij de gebergtes van de Noordwestelijke gebieden of de kustplaatsen. Hier ontsnapt u in de zomer aan de overmatige hitte. Om een milde winter te ervaren, zijn de Zuidelijke en Zuidoostelijke kusten van de Middellandse Zee de beste regio’s om heen te gaan.

De belangrijkste religie in Spanje is het katholicisme.

De Spaanse keuken
Tapas, sangría en paella zijn in alle regio’s te vinden. Geniet na de siësta van een goed glas rode wijn met een tortilla of Serranoham. Er wordt gezegd dat paella zijn oorsprong kent in Valencia, toch is het de moeite om te proeven van de andere lokale paella’s die elke regio in Spanje wel te bieden heeft.

 

 

 

Laat een antwoord