De verkeersregels in het buitenland

By Xavier Van Caneghem on 01/10/2014 in Autovakanties, Europa, Mobiliteit, Mobiliteit winter, Motorrijder
2
72

Gaat u binnenkort naar het buitenland met de wagen, de motor of de mobilhome? Welke verkeersregels zijn er van toepassing? Neem alle nuttige informatie mee dankzij de downloadbare applicatie van de Europese Commissie. 

Zeer verschillende verkeersregels

In Europa verschilt de wegcode van land tot land.
Het is dus niet gemakkelijk om de zeer verscheidene verkeersregels te onthouden die in elk land van toepassing zijn, zoals de maximum toegelaten snelheid, het toegestane alcoholgehalte, de verplichte veiligheidsuitrusting en de bijzondere regels per land.

Alle regels en verplichtingen in één website

Verkeersregels EuropaOm het de reizigers makkelijker te maken en hen in staat te stellen snel informatie in te winnen, heeft de Europese Commissie deze inlichtingen online gezet. Een interactieve kaart laat toe om de gezochte gegevens per land op te zoeken (klik op de kaart).
.

Een mobiele applicatie

Op de website vindt u eveneens de nieuwe mobiele applicatie “Going Abroad”, die dergelijke informatie in verschillende talen per land weergeeft. U kunt er de applicatie gratis downloaden (beschikbaar voor Apple iOS, Google Android en Microsoft Windows Phone).

vakantie

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. rik de bosscher 18/03/2016 Reply

  Geachte,
  mag ik u vragen om op de website volgende bijkomende opmerkingen te maken over reizen in Frankrijk.
  Bij een zware overtreding met intrekking van het rijbewijs wordt altijd een medisch onderzoek gevraagd. Dat onderzoek moet afgelegd worden bij een dokter die op de lijst staat van het gewest waar de overtreding werd vastgesteld. ER ZIJN GEEN ALTERNATIEVEN ! Dus U moet binnen de 3 maanden opnieuw naar uw vakantieoord voor een medisch onderzoek, anders wordt het rijverbod verlengd.

  • Author
   Blog Europ Assistance 21/03/2016 Reply

   Hartelijk dank voor deze informatie;

   Europ Assistance

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: