Orkaan Irma: hoge waakzaamheid bij Europ Assistance

By Xavier Van Caneghem on 08/09/2017 in Noord-Amerika, Reizen
0
2

Op 6 en 7 september 2017 heeft de orkaan Irma vele eilanden geteisterd in de Caraïben en het leven van duizenden mensen bedreigd. Irma zal de volgende dagen verder naar het noorden opschuiven in de richting van Cuba en van de Amerikaanse staat Florida.
De orkanen José en Katia staan op het punt om dezelfde geografische zone te treffen, ook al zullen ze vermoedelijk minder krachtig zijn.
Sommige van de getroffen landen of gebieden zijn typische vakantiebestemmingen van westerse toeristen, waaronder veel Belgen.

Europ Assistance in staat van paraatheid

Alle filialen van Europ Assistance volgen de situatie op de voet en staan klaar om indien nodig zo snel mogelijk op te treden door hun plaatselijke netwerken te activeren en door alle noodzakelijke en beschikbare middelen in te zetten.

De gevolgen van de orkaan zijn verschillend naar gelang van het land. Sommige plekken zijn meer getroffen dan andere en de noodinterventies hangen af van de logistieke middelen die ter plaatse beschikbaar zijn (communicatienetwerken, ziekenhuizen, ambulancediensten, luchthavens, …) en van de richtlijnen van de plaatselijke overheden.

Europ Assistance Frankrijk heeft in Parijs een crisiscentrum opgericht en een geneesheer naar het rampgebied gestuurd om er de eventuele dringende medische hulp aan haar klanten te organiseren. Tot nu toe heeft Europ Assistance Frankrijk er geen dossier moeten openen voor een dringende medische interventie.

Bij Europ Assistance België blijft het medisch team uitermate waakzaam en volop operationeel om elke vraag te beantwoorden m.b.t. een medische bijstand of een verlenging van het verblijf van klanten die ter plaatse geblokkeerd zouden zijn door de natuurramp en hun reis niet kunnen verderzetten.
Voorlopig heeft Europ Assistance België geen dossier moeten openen in de getroffen gebieden ten gevolge van een medisch probleem dat te wijten is aan de orkaan.

Zijn reis wijzigen, uitstellen of annuleren ?

Wij raden de personen aan die een reis hebben geboekt naar deze bestemmingen en hun reisplannen willen wijzigen, om zich te wenden tot hun reisagent of touroperator en te horen of het aangewezen of mogelijk is om hun reisbestemming te wijzigen, hun reis uit te stellen of desnoods te annuleren.

vakantie

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: