De voordelen en diensten van kredietkaarten

By Xavier Van Caneghem on 28/03/2017 in Geld, Reizen
0
4

Kredietkaarten zijn niet alleen handige betaalmiddelen in België of in het buitenland. Ze laten u ook toe te genieten van tal van diensten en voordelen. We geven u een kort overzicht. 

Geen voordelen zonder betaling met de kredietkaart

Vooreerst is het belangrijk te weten dat de kredietkaart moet moet gebruikt worden als betaalmiddel om recht te hebben op haar voordelen en diensten. Dit is een handige manier voor de kaartemittent om zijn klanten te fideliseren.

1. De verzekeringen

Opgelet: Lees aandachtig de algemene voorwaarden na van de verzekeringen die deel uitmaken van uw kredietkaart. De toekenningsvoorwaarden, de verzekerde tussenkomsten en de gewaarborgde maximumbedragen per schadegeval en per jaar kunnen sterk verschillen afhankelijk van het type kaart. 

Aankoopverzekering, veilig online en verlengde garantie

 • Aankoopverzekeringen dekken de goederen die aangekocht zijn met de kaart tegen diefstal en accidentiële schade tot een bepaald bedrag en gedurende een welbepaalde termijn (gaande van 90 tot 120 dagen) na aankoopdatum.
 • De “veilig online”-verzekering beschermt uw online aankopen tegen gebrekkige levering of schade bij levering via een onlinewinkel.
 • De verlengde garantie biedt een verlengde waarborg op sommige goederen bovenop de wettelijke garantie van 2 jaar.

Bijstand aan het voertuig

 • Een pechverhelpingsdienst voor voertuigen in België, al dan niet met inbegrip van Luxemburg en Europa (pechverhelping voor alle type pannes, sleping, de bijstand aan de caravan/mobilhome kan ook inbegrepen zijn);
 • Bijstand aan de inzittenden (vervoer van de passagiers tot de garage waar het voertuig hersteld zal worden of tot de woonplaats).
 • Bijstand in geval van agressie in de wagen: financiële tussenkomst bij beschadiging of diefstal van kleding en persoonlijke bezittingen;
 • Verzekering en bijstand in geval van diefstal van de autosleutels of -papieren veroorzaakt door inbraak of agressie;

Reisverzekeringen

 • Bijstand in het buitenland 24u/24: medische repatriëring, opsturen van dringende geneesmiddelen die ter plaatse niet beschikbaar zijn, tussenkomst bij verlies van identiteits- of reisdocumenten, ter beschikking stellen van geld in het buitenland, bijstand in geval van gerechtelijke vervolging, enz.;
 • Bijstand in geval van vertraging of verlies van bagage;
 • Bijstand in geval van vertraging of annulatie van uw vlucht, uw trein of bij een gemiste aansluiting;
 • Tussenkomst in geval van annulatie van uw reis, veroorzaakt door een ernstige ziekte, ongeval of overlijden (ook van uw naasten), schade aan de woning of de werkplaats, verlies of diefstal van uw paspoort of identiteitsbewijs, …

Opgelet: Informeer u in verband met elke verzekering of reisbijstand die inbegrepen is in uw kredietkaart, zodat u precies weet wat door uw kaart gedekt is en wie de begunstigden zijn (bvb. enkel de kaarthouder of ook zijn familieleden die onder hetzelfde dak wonen), want de prestaties zijn soms beperkt en minder uitgebreid dan die van een klassieke reisbijstandscontract die door een reisverzekeraar wordt aangeboden.

2. Andere type dienstverleningen

 • Sommige kredietkaarten bieden u tal van kortingen aan bij bekende winkels of winkelketens van de grote distributie, bij detailhandelaars, (auto)verhuurbedrijven, touroperators, attractieparken, enz.
 • Met bepaalde kaarten kunt u ook genieten van getrouwheidsprogramma’s of optionele voordelen zoals:
  – het Membership Rewards Programma van American Express laat u toe om punten in te ruilen tegen miles, evenementen, cadeaus of aankoopbonnen (betalend programma behalve voor de Platinumkaarten);
  – het Miles and More-programma laat u toe om miles in te ruilen tegen vlieg- en treintickets of een upgrade van klasse. De miles kunnen ook ingeruild worden tegen cadeaus, evenementen, enz.
  – met het Spaar&Pluk-programma kunt u uw opgespaarde punten inruilen tegen allerlei cadeaus en cadeubonnen in talrijke winkels (3 Suisses, Farmaline, Colmar, enz.).
  – de optie cashback laat u toe om een percentage van uw aankopen te recupereren.

Tip: Controleer of uw kredietkaart u toelaat om te genieten van deze diensten zodat u op termijn wat geld kunt besparen op uw dagelijkse uitgaven.

Lees ook: De kosten van de betaalkaarten in het buitenland 

Dit artikel is geschreven door TopCompare in samenwerking met Europ Assistance

vakantie

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: