Effen rekeningen maken goede vrienden

By Xavier Van Caneghem on 13/08/2014 in Dagelijks leven, Geld, Jeugd, Wereld
0
7

Wanneer men in groep op vakantie vertrekt of samen iets organiseert, is het niet altijd even gemakkelijk om op eerlijke wijze “de rekening te maken” tussen de verschillende deelnemers. Soms kan de afrekening zelfs zware spanningen in de hand werken. Hieronder vindt u een applicatie die u kan helpen.

“Wie maakt de rekening op?”

Als u een smartphone hebt, kan u dergelijke ingewikkelde situaties vanaf nu vermijden. Er bestaat namelijk een gratis applicatie die de rekening voor u zal maken: TRICOUNT. De applicatie is te vinden op het internet, op Facebook maar vooral ook als applicatie voor de smartphones. Met de gedowloade versie op uw smartphone kunt u gemakkelijk alle groepsuitgaven meteen intikken zonder een connectie te moeten hebben tot het internet.

Het volstaat de persoon in te geven die de uitgave heeft verricht, hoeveel geld uitgegeven is en voor wie. De applicatie berekent dan het aandeel van elkeen en vermeldt hoeveel geld welke persoon aan een andere moet terugbetalen. Het is ook mogelijk om de details van alle uitgaven per e-mail naar de groep te sturen.

De applicatie maakt het ook mogelijk om een gezamenlijke pot te beheren, om een terugbetaling die van buiten uit zou komen op te splitsen, om de rekening van een restaurant te berekenen op basis van de consumptie van elke deelnemer, en heeft nog veel meer nuttige toepassingen die via de blog van de website worden uitgelegd.

Het magazine Forbes heeft Tricount geplaatst bij de top 6 van de applicaties die het leven het meest vergemakkelijken.

Te proberen waard dus…

 

dagelijks leven

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: