Goed eten zonder al te veel uit te geven: dit is absoluut mogelijk. We geven u 10 eenvoudige tips die u kunnen helpen.
Goed en goedkoop eten
10 eenvoudige tips om uw uitgaven voor voeding binnen perken te houden:
- Kies voor seizoensproducten. U zult op het internet heel wat “groenten- en fruitkalenders” vinden met vermelding van het meest geschikte seizoen.
- Aarzelt u tussen de prijs van twee gelijkaardige producten ? Maak dan een prijsvergelijking in kg of in liter. Deze prijzen moeten op de prijsaanduiding op de rekken staan. Zo zult u een nauwkeurigere prijsvergelijking kunnen maken tussen de producten.
- Winkel op verschillende plekken, daar waar u de goedkopere producten hebt opgemerkt. Dit kan wat meer tijd in beslag nemen, maar u zult er heel wat geld mee besparen… voor zover de prijs van de verplaatsing niet hoger wordt dan hetgeen u uitspaart!
- Kijk in de supermarkten naar de producten die op de laagste rekken uitgestald worden: de goedkoopste producten liggen meestal op die plek.
- Kies voor de “witte producten” of voor de huismerken. Ze zijn vaak van gelijkaardige kwaliteit als de producten van grote merken.
- Supermarkten doen er alles aan om hun klanten te binden: verzamel de kortingsbonnen en ga voor de getrouwheidsacties.
- Maak gebruik van de promoties en snelle-verkoopacties: het prijsverschil kan gemakkelijk tot 50% oplopen, zowel op verderfelijke etenswaren als op producten die u nog kunt invriezen.
- Kook de juiste hoeveelheden om zoveel mogelijk verspillingen te vermijden.
- Mijdt de kant-en-klaar gemaakte producten en kies eerder voor wat u thuis zelf klaarmaakt.
- Laat u inspireren door recepten voor een klein budget die u zowel in kookboeken als op het internet kunt vinden.
Het volstaat om deze eenvoudige tips te onthouden wanneer u gaat winkelen om zeer snel het verschil te voelen “in de portemonnee”!