5 droombestemmingen voor avonturiers

By Tom de Dorlodot on 08/05/2017 in Afrika, Azië, Latijns-Amerika @nl, Oceanië @nl, Reizen en avontuur, Website
0
6

Avonturier en parapentevlieger Tom de Dorlodot doorkruist de hele wereld op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Hieronder geeft hij ons 5 fantastische plekken die hij heel goed kent en die hij ten zeerste aanbeveelt aan andere wereldreizigers.  

Men vraagt mij vaak: “Wat zijn de mooiste plekken die je bezocht hebt?»
Voor mij is dit een ingewikkelde vraag, want elke plaats is uniek, elke cultuur verschillend en elke reis speciaal. De wereld heeft heel veel te bieden en er zijn enorm veel mooie plekken die ik nog moet ontdekken.

Mijn 5 droombestemmingen

Nota : Klik op de kaarten om ze te vergroten

1. Guatemala : het meer van Atitlán 

Guatemala JJMaroquinAtitlán..Ik was 18 toen ik in Guatemala aankwam om enkele maanden door te brengen in Antigua en Spaans te leren. ‘s Weekends nam ik de chicken bus, de oude Amerikaanse schoolbussen, en ging ik op ontdekking door het land. Zo ben ik snel terechtgekomen in Panajachel, een plaats langs het meer van Atitlán. Toen ik de 12 vulkanen zag die het meer omringen, heb ik onmiddellijk gedacht dat dit een ideale plek zou zijn voor parapentevluchten. Het zicht is subliem en de wind heeft een contstante snelheid. Het is het land van de eeuwige lente. De zon schijnt er praktisch elke dag. Sindsdien ben ik er driemaal teruggekeerd en heb ik er nieuwe plaatsen gevonden om te vliegen. Enkele jaren geleden, heeft er zich een pilotengezelschap gevestigd. Voor avonturiers is het nu mogelijk om vluchten te maken in een tweezitter met professionele piloten. Een echte aanrader! Vergeet echter niet een goede verzekering te nemen en voldoende vertrouwen te hebben in de personen die u de vluchten aanbieden.

Neem gerust contact op met mijn vriend Christian Berhens in Panajachel of via zijn website om een onvergetelijke vlucht te boeken: https://realworldparaglidinges.jimdo.com/

 (© Foto : J.J. Maroquin)

2. Tanzania : Ol Doyno Lengai 

Ol doyno LengaiDe vulkaan Ol Doyno Lengai is 2.960 meter hoog en ligt in het midden van de vlaktes rond het immense Natronmeer. In de taal van de Masai betekent Ol Doyno Lengai « de berg van de goden ». Het is een heilige plaats in het midden van een prachtige natuur die omringd wordt door de mooiste nationale parken van de wereld.  De Masai die rond de vulkaan leven, zijn heel gastvrij en zullen je kunnen gidsen bij de beklimming van de berg. Best is om ‘s nachts te vertrekken, want overdag kunnen de temperaturen gemakkelijk klimmen tot 40°C. Gelukkig is het er hogerop minder warm. Vijf jaar geleden hebben we tijdens onze doortocht in Afrika het geluk gehad om met de parapente over de vulkaan te vliegen. Mijn vriend Horacio Llorens heeft toen zelfs op de top moeten landen omwille van een nakend onweer. Hij heeft de nacht doorgebracht nabij de krater, omhuld in zijn zeil om zich tegen de koude te beschermen. Door hier te klikken, kan je de video bekijken: https://vimeo.com/38089234

Wat mij betreft: ik landde toen in het midden van het park en ben in de nacht te voet naar het kamp teruggekeerd door een rivierbedding te volgen. Op de grond waren er overal pootafdrukken van leeuwen te zien… Niet echt geruststellend…  😉

Deze diashow vereist JavaScript.

 (© Foto’s : John Stapels, Tom de Dorlodot)

3. Pakistan : het dorpje Hushé 

HushéHushé is een klein dorpje in het midden van het hoogebergte van de Karakoram, in Pakistan. Het is mijn tweede thuis. Ik ben er reeds vijf opeenvolgende zomers geweest en ken er praktisch iedereen. De mensen leven er dankzij de landbouw en de expedities die elk jaar in het hooggebergte plaatsvinden. Hushé bevindt zich op enkele dagen stappen van de K2 (de tweede hoogste berg van de wereld). Er is een klein hotelletje dat als vluchtoord dient, met basiscomfort en een onvergetelijk zicht op de  Masherbrum. Het is de ideale plek om zich los te maken van de dagelijkse bekommernissen, heerlijke thee te drinken, en een goed boek te lezen in een warme, knusse donsovertrek…  Ik ga er sinds jaren naartoe om er aan bergbeklimming te doen en met de parapente te vliegen. Het vraagt heel wat technische vaardigheden, maar de omstandigheden zijn zeer uitzonderlijk. Ik heb er meermaals kunnen vliegen boven de 7.000 meter!
Hier is de video van mijn vlucht op 7.458 meter hoogte: https://vimeo.com/197923047

Als je er naartoe wenst te gaan, kan je vragen naar Hannif of Little Karim. Ze zullen u begeleiden tijdens een trekking naar de nabijgelegen valleien die ze door en door kennen. En als je geluk hebt, kom je zelfs een sneeuwluipaard tegen.

Deze diashow vereist JavaScript.

(© Foto’s : Tom de Dorlodot, Krystle Wright)

4. Zambia : de Victoriawatervallen

Vicotria Falls Horacio LlorensVictoria Falls..Ik ben altijd onder de indruk geweest van de krachttoeren van de natuur. De kracht van de watervallen vervullen je met respect.  De beste manier om ze te bewonderen is vanuit de hoogte. Ik heb enkele jaren geleden het geluk gehad de Victoriawatervallen met een paramotor (een parapente met een motor) te overvliegen. Ik heb over de militaire basissen moeten vliegen die in de buurt liggen, want de Zambezi vormt er op die plek de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Het geluid van de waterval was zo sterk, dat ik de motor niet kon horen. We zijn van deze vlucht teruggekeerd met het hoofd vol onvergetelijke beelden. Hier kan je de beste beelden van deze vlucht bekijken: https://vimeo.com/39109915

Als je graag sterke emoties opzoekt, kan je ook een bungeesprong wagen vanop de brug die stroomafwaarts van de watervallen gelegen is. Hierbij een nuttige link.

(© Foto : Horacio Llorens)

5. Markiezeneilanden: de Anahobaai in Nuku Hiva

AnahoOp sommige plaatsen lijkt de tijd stil te staan. Het eiland Nuku Hiva is zo’n plaats, zo goed als afgezonderd van de rest van de wereld en ongeschonden. Het vulkanische eiland ligt in het midden van de Stille Oceaan, en is begroeid met dichte wouden. Je vindt er fruitbomen en de kustwateren krioelen er van vissoorten. Je kunt er zwemmen tussen roggen, haaien en zelfs dolfijnen. Toen ik er toekwam, aan boord van een zeilboot, dacht ik in de film Jurassic Park te zijn terechtgekomen, midden in de wilde natuur.

Fruit kan je er rechtreeks van de bomen plukken, de kinderen spelen op maagdelijke stranden en de traditionele muziek weerklinkt in de diepe valleien tot laat in de nacht. Geen Wifi, geen netwerk, enkel de rust en het geluid van de golven die tegen de rotsen beuken.

We hebben onze intrek genomen gedurende enkele weken langs de baai van Anaho, waar we nieuwjaar hebben gevierd met een rivierkreeftfestijn. On-ver-ge-te-lijk!  De video van de reis doet mij nog steeds dromen: https://vimeo.com/106906009

Deze diashow vereist JavaScript.

(© Foto’s : Tom de Dorlodot, John Stapels)

Goede reis!

Blue skies and soft landings,

Tom.

 

Ontdek de andere avonturen van Tom in het dossier Reizen en avontuur”

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: