Duiken met flessen gevuld met perslucht (pub)

By Xavier Van Caneghem on 30/05/2016 in EA Movies @nl
3
19

De radiospot van de zomercampagne 2016 van Europ Assistance vertelt het verhaal van een persoon die zich klaarmaakt om te gaan duiken en op ongelukkige wijze een « zuurstoftank » of « zuurstoffles » op zijn voet krijgt, waardoor de onbezorgdheid van zijn vakantie plots een einde neemt.

Veel mensen hebben ons terecht gewezen op het feit dat het gebruik van “zuurstof” of “zuurstoffles” in die context onjuist is, ook al worden deze woorden in dat verband door een breed publiek in de mond genomen.

Duikers gebruiken inderdaad flessen gevuld met perslucht, en geen flessen gevuld met zuurstof.
Wij verontschuldigen ons dus bij de duikers die verontwaardigd zouden zijn bij het horen van deze onjuiste termen.

Onze publicitaire boodschap staat natuurlijk in het teken van een knipoogje, of het nu gaat om een vallende fles met perslucht of om eender welk ander ongelukkig voorval. Wij wijzen hiermee op het feit dat een klein ongeval al snel zware gevolgen kan hebben op uw vakantie en dat men dus beter goed verzekerd op reis vertrekt.

Ter informatie : onze reisverzekering komt tussen voor eender welk duikprobleem, met uitzondering van zoektochten in zee.

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

 1. Patje 09/06/2016 Reply

  Beste,

  Als je echt correct wil zijn, dan spreek je over (adem)gas. Ik duik bijna nooit met perslucht, maar wel met een mengsel verrijkt met zuurstof, Nitrox genaamd.
  De momenten dat je dieper en langer wil duiken komt er ook Helium aan te pas.

  Maar ik denk dat het enkel duikers zijn die over de “zuurstoftank” zijn “gevallen” want voor ik begon met duiken dacht ik ook dat er met zuurstof gedoken werd.
  Soms is de boodschap belangrijker dan de inhoud 😉

  Patje

  • Author
   Blog Europ Assistance 13/06/2016 Reply

   Bedankt voor deze bijkomende informatie!

   Europ Assistance

 2. Perslucht wordt niet alleen gebruikt in de duikwereld, maar ook bij andere industriële toepassingen. Om zeker te zijn dat alles lekvrij is, kunt u beter persluchtlekdetectie overwegen. Zo bespaart u op termijn heel wat geld.

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: