Datingsites voor en met huisdieren

By Xavier Van Caneghem le 09/11/2015 in Dier, Ongewoon
0
7

Veel mensen kennen (en gebruiken) datingsites en datingapplicaties in de stijl van “Tinder”. Maar wist u dat er gelijkaardige sites bestaan die speciaal bestemd zijn voor eigenaars van huisdieren? 

Datingsites voor volwassenen (dankzij hun huisdier)

Eigenaars van honden weten dat het gemakkelijker is om op straat een gesprek aan te knopen met een andere persoon die zijn/haar hond uitlaat, dan wel het woord te richten tot een onbekende die zonder huisdier rondwandelt.
Afgaande op deze vaststelling en met als basisgegeven bestaande ontmoetingssites zoals “Tinder”, beginnen steeds meer datingsites te ontstaan in eigen land en in de buurlanden voor eigenaars van huisdieren.

Een bekend voorbeeld is Tindog.  Deze applicatie (beschikbaar op Android) geeft eigenaars van viervoeters de kans om elkaar te ontmoeten, vriendschap te sluiten (zijzelf en hun huisdier!), op wandel te gaan en wie weet … samen nog veel andere plannen te smeden.

De app brengt op die manier mensen bijeen die minstens één gemeenschappelijke passie delen en die een belangrijke plaats toekennen aan hun huisdier. Op die manier wordt al één mogelijk (belangrijk) probleempunt van de baan geruimd die tussen hen in een mogelijk verdere relatie kan ontstaan.

Opvallend is dat 70% van de ingeschreven personen jonge vrouwen zijn. Zij sluiten zich aan zowel om nieuwe vriendinnen te vinden als om jonge mannen te leren kennen. De mannen daarentegen blijken zich hoofdzakelijk in te schrijven om een jongedame te ontmoeten!

Een andere bekende Nederlandse website van dezelfde aard is http://www.datinghondenliefhebbers.nl

Datingsites voor huisdieren (dankzij hun baasje)

Maar hier blijft het niet bij: veel baasjes vinden dat hun huisdier te weinig vriendjes heeft. Ze zoeken dus andere eigenaars die dezelfde mening hebben en een ontmoeting willen plannen… voor hun huisdier.

Voorbeeld 
http://www.doggydating.com/

In het Frans: 
http://www.pets-dating.com/

https://www.dogfidelity.com/

Lees ook: Op zoek naar een originele date?

 

dagelijks leven

Print Friendly

Over de Auteur

Xavier Van CaneghemBekijk alle berichten door Xavier Van Caneghem

0 Reacties

Reactie toevoegen

Schrijf een Antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>