Op reis in de Verenigde Arabische Emiraten 

Op reis in de Verenigde Arabische Emiraten 

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Hoofdstad: Abu Dhabi
Taal: Arabisch
Munt: Dirham van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE-dirham). Wisselkoers: 1 AED = ± 0,24 EUR
Toeristische dienst: visitabudhabi.ae

Wist u dat? Dubai is een Emiraat, dus geen natie. Samen met 6 andere emiraten vormt Dubai de Verenigde Arabische Emiraten (VAU of UAE) met als hoofdstad Abu Dhabi.

Gaat u op reis naar de Verenigde Arabische Emiraten? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane
Sinds 2015 is er geen reisvisum meer nodig voor EU-burgers voor zover uw verblijf maximaal 90 dagen duurt. Bij het betreden van het grondgebeid van de Verenigde Arabische Emiraten mag u geen materiaal bezitten dat de Islamitische moraal kan beledigen.

Het gezondheidssysteem in de Verenigde Arabische Emiraten
De gezondheidszorgfaciliteiten zijn voornamelijk privé, met uitstekend personeel en zeer professioneel apparatuur. De kosten hiervoor zijn echter zeer hoog. We raden u dus aan om een reisverzekering aan te schaffen voordat u op reis gaat naar de Verenigde Arabische Emiraten. Zo bent u er zeker van dat een eventuele medische verzorging vergoed zal worden. Er is geen verplichte vaccinatie vereist voor de Verenigde Arabische Emiraten.

De veiligheid in de Verenigde Arabische Emiraten
Het wordt aangeraden om een discrete houding en respect voor de lokale en religieuze gebruiken aan te houden, vooral tijdens de periode van de Ramadan. U moet er rekening mee houden dat er vrij strikte gedragscodes van kracht zijn.

Wenst u alcohol te nuttigen, dan kan dit alleen als u 18 jaar of ouder bent en in de daarvoor bestemde ruimtes. Volg altijd het verbod om foto’s of video’s te maken goed op. Er zijn plaatsen waar elke uiting van affectie van welke aard dan ook verboden is in het openbaar. Het is verboden om in te lichte kledij in het openbaar rond te lopen. Drugs zijn ook ten strengste verboden. Als u geneesmiddelen gebruikt, is het belangrijk om over een Engelstalig medisch voorschrift te beschikken.

Lees voor uw vertrek zeker nog eens het laatste reisadvies voor De Verenigde Arabische Emiraten op de website van Buitenlandse Zaken.

Welke reisverzekering sluit u af voor een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten?

Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

  • Terugbetaling van de medische kosten
  • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
  • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
  • Bijstand bij verlies van documenten. 

vakantie

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.

Klimaat en religie in de Verenigde Arabische Emiraten
Het klimaat in de Arabische Emiraten is zeer uiteenlopend, behalve in de maanden november tot april, de beste tijd van het jaar om het land te bezoeken.
De heersende religie is de Islam.

De keuken uit het Midden-Oosten
De Verenigde Arabische Emiraten zijn een perfecte bestemming om te genieten van de keuken van het Midden-Oosten, gezien de regio’s die grenzen aan het land. Mis dus niet de kans om Humus en Tabouleh te proeven die in overvloed aanwezig zijn in Abu Dhabi, Dubai en daarbuiten. Proef zeker de Harissa, een mengsel van vlees en tarwe dat langzaam gegaard wordt in een aardewerken pot. En Machboos, bereid met rijst, uien, vlees, kruiden en citroen, ook een zeer sappig en smaakvol gerecht.

 

Laat een antwoord