Op reis in Argentinië: praktische informatie 

Op reis in Argentinië: praktische informatie 

ARGENTINIË

Hoofdstad: Buenos Aires
Taal: Spaans
Munteenheid: Argentijnse Peso. Wisselkoers: 1 ARS = 0,023 EUR
Toeristische dienst: argentina.travel

Wist u dat? Ushuaia is de zuidelijkst gelegen stad ter wereld. Deze stad ligt in de provincie Vuurland, het ‘onderste puntje’ van Argentinië. Er wonen ongeveer 60.000 mensen.

Gaat u op reis naar Argentinië? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane
Als u voor een periode van minder dan 90 dagen naar Argentinië reist voor toerisme, is een visum niet nodig, u kunt gewoon uw geldige paspoort meenemen. Er zijn geen douanebeperkingen bij aankomst in Argentinië.

Creditcards worden geaccepteerd en het netwerk van bankkantoren is wijdverspreid in alle grote steden. Voor inwisseling kunt u bij aankomst op de luchthaven Argentijnse peso’s kopen voor een totaalbedrag dat niet hoger is dan 500 Amerikaanse dollar.

Het gezondheidssysteem in Argentinië
De kwaliteitsnormen van de openbare gezondheidszorg in Argentinië zijn over het algemeen bevredigend. Om toch het best mogelijke niveau van gezondheidszorg te vinden, is het aan te raden om een beroep te doen op betaalde privézorg. Wij raden u aan om op voorhand een goede reisverzekering aan te schaffen die de medische kosten voor ziekte en ongeval dekt. Vaccinatie tegen gele koorts is enkel aan te raden als u de bosgebieden aan de grens met Brazilië bezoekt.

De veiligheid in Argentinië
In de belangrijkste grote steden van Argentinië is stedelijke onveiligheid en kleine criminaliteit aanwezig. Wees dus alert en voorzichtig, en vermijd het dragen van flitsende kostbaarheden als juwelen, gsm’s en camera’s. Wanneer u het land verkent, bewaart u best uw reisdocumenten en kostbare voorwerpen op een veilige plaats zoals in uw hotelkluis. Neem enkel een kopie van uw paspoort of reisdocumenten mee op zak.  

Welke reisverzekering neem ik voor mijn reis naar Argentinië?

Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

  • Terugbetaling van de medische kosten
  • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
  • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
  • Bijstand bij verlies van documenten

 

vakantie
 

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.

Klimaat en religie
Gezien de grootte van Argentinië, kunt u het land in elk seizoen van het jaar bezoeken door naar verschillende gebieden te gaan, afhankelijk van de breedtegraad en de periode. Vergeet niet dat de zomer in het Zuidelijke halfrond van december tot februari loopt. Deze periode raden wij vooral aan voor excursies naar het uiterste zuiden van het land, zoals het gebied van Patagonië en de Moreno gletsjer. Metropoolregio’s als Buenos Aires en Córdoba zijn echter het hele jaar door geschikt om u te verwelkomen voor een citytrip.

In Argentinië zijn er verschillende godsdiensten. Het meest verspreide geloof is het katholicisme dat vergezeld wordt door meer dan 2.500 andere religies, waaronder het protestantisme, de pinksterbeweging, de Islam en het Jodendom.

De Argentijnse keuken
De Argentijnse keuken staat bekend als een keuken met vooral heel veel vlees. Meer specifiek gegrild vlees van de parrillada, de Argentijnse barbecue. Niet alleen churrasco (biefstuk) maar ook albondigas (gehaktballetjes), chorizo (pittige worst), morcilla (beuling of bloedworst), milanesa (kotelet) en longaniza (twee varianten van worst) worden gegrild op de barbecue.

Bent u geen groot fan van (gegrild) vlees? Probeer dan zeker de klassieke empanadas gevuld met de meest uiteenlopende ingrediënten: vlees, vis en groenten. De hoeksteen van het straatvoedsel is de choripan, een broodje pittige worst met een pikante saus op basis van peterselie.

Laat een antwoord