Op reis in de Verenigde Staten: praktische informatie

Op reis in de Verenigde Staten: praktische informatie

VERENIGDE STATEN

Hoofdstad: Washington D.C.
Taal: Engels
Munteenheid: Amerikaanse Dollar. Wisselkoers: 1 USD = ± 0.88€
Toeristische dienst Verenigde Staten: visittheusa.com

Wist u dat? De New Yorkse metro het grootste massa-doorgangsysteem is ter wereld? Er zijn 472 stations en de sporen beslaan een afstand van 1.370 kilometer.

Gaat u op reis naar de Verenigde Staten? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane in de Verenigde Staten
Zorg ervoor dat u een geldig paspoort heeft waarvan de vervaldatum ten minste 1 dag later is dan de datum van uw terugkeer naar België. In de Verenigde Staten is het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) een vereiste om het land binnen te komen. U kan dit reisvisum via de officiële website van Homeland Security online aanvragen en kost 14 USD per persoon (enkel betaalbaar met kredietkaart) .

Heeft u meer dan 10.000 USD op zak, dan dient u dit op voorhand aan te geven bij de douane.
Er gelden sinds 9/11 strenge maatregelen bij de Amerikaanse douanecontroles ter voorkoming van terrorisme, en om de burgers zoveel mogelijk te beschermen en een veilig gevoel te verschaffen. De douane check-ins met strenge ondervraging, bagagecontrole, het poseren voor de irisscan, vingerafdrukken en metaaldetectoren kosten nu eenmaal veel tijd (soms tot 3 uur)!

FOD Buitenlandse Zaken raadt de reizigers aan om zich te registreren op de website  https://travellersonline.diplomatie.be/  zodat ze gecontacteerd en geholpen kunnen worden in geval van crisis, aanslagen of natuurrampen in het land waarin u reist.

Het gezondheidssysteem in de Verenigde Staten
Er zijn geen verplichte vaccinaties wanneer u naar de Verenigde Staten afreist. Mocht u echter toch medische hulp nodig hebben, dan hoeft u zich geen zorgen te maken, de gezondheidszorgfaciliteiten in de Verenigde Staten zijn van een uitstekend niveau. De ziekenhuiskosten liggen dan wel weer veel hoger dan in Europa. Voor een klassieke consultatie worden al snel enkele honderden dollars aangerekend. Lees hier ons blogartikel over medische kosten in de Verenigde Staten.

Welke reisverzekering kies ik best voor een reis naar de VS?
Bij Europ Assistance kan u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

  • Terugbetaling van de medische kosten
  • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
  • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
  • Bijstand bij verlies van documenten

 

vakantie
 

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.


Veiligheid in de Verenigde Staten
Wanneer u besluit een auto te huren in de Verenigde Staten, houd er dan rekening mee dat de snelheidsbeperkingen in de VS aanzienlijk lager zijn dan die in België, en dat de stop van automobilisten door de politie voor verkeersovertredingen vrij frequent is. De verkeersbeperkingen zijn er opgegeven in miles (mph) en niet in km/u (1 mile = 1,6 km). Pas ook op voor alcohol en drugs. De Verenigde Staten passen zeer zware straffen toe op rijden onder invloed van alcohol en op drugsbezit.

Klimaat en religie in de Verenigde Staten
De Verenigde Staten hebben een grote territoriale uitbreiding, gekenmerkt door verschillende klimaten en tijdsgrenzen. Zo is er een subtropisch klimaat in Florida en wordt de staat Alaska zelfs gekenmerkt door verschillende klimaatzones. Het klimaat is dus afhankelijk van de regio waarin u zich bevindt.

In de Verenigde Staten leven verschillende religieuze gemeenschappen naast elkaar. De grootste religies zijn het katholicisme en protestantisme, maar er zijn ook Islamitische, boeddhistische en Joodse gemeenschappen.

De Amerikaanse keuken
In de Verenigde Staten zijn er twee soorten restaurants: “quick service” en “table service”. Table service-restaurants hebben een hoge kwaliteit van voedsel en een goede dienstverlening. Je kunt ze enigszins vergelijken met de Europese norm.
De Amerikaanse keuken is een mengkeuken met invloeden van over heel de wereld, smaken en gerechten zullen dus zeker verschillen met de Europese keuken. De zogenaamde quick service restaurants bieden voedsel aan dat snel bereid wordt en niet veel kost. Denk hierbij aan burgers, hot dogs en andere fast food.

 

Laat een antwoord