Op reis in Israël: praktische informatie

Op reis in Israël: praktische informatie

ISRAËL

Hoofdstad: Jeruzalem
Taal: Hebreeuws en Arabisch
Munteenheid: Israëlische Sjekel. Wisselkoers: 1 ISL = ± 0,24 €

Toeristische dienst: goisrael.com

Wist u dat? Israëlische bankbiljetten hebben een brailleschrift zodat blinde mensen het geld kunnen identificeren.

Gaat u op reis naar Israël? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane
Wanneer u naar Israël reist voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen, is een reisvisum niet nodig. Neem wel een geldig paspoort mee met een minimale geldigheid van 6 maanden vanaf de datum van binnenkomst in het land.

Israël voert zeer grondige veiligheidscontroles uit op de luchthaven, zowel bij aankomst als bij vertrek, dit om de toeristische aard van reizende passagiers te controleren. Uw bagage kan hierbij worden geïnspecteerd, evenals uw elektronische apparatuur. We wijzen u erop dat de aanwezigheid van stempels of visa van sommige islamitische landen negatief kan zijn bij een (grens)controle.

Het gezondheidssysteem in Israël
Het gezondheidssysteem in Israël is over het algemeen zeer goed. Het is echter sterk aan te raden om een reisverzekering af te sluiten voordat u op reis gaat, dat ook repatriëring of transfer naar een ander land omvat. Er is geen verplichte vaccinatie vereist om Israël binnen te komen.  

De veiligheid in Israël
Israël bevindt zich in een delicate en snel veranderende veiligheidssituatie. Wij raden u aan om voor uw vertrek de huidige politieke toestand van Israël te controleren, en op te volgen tijdens uw reis. Lees voor uw vertrek zeker nog eens het laatste reisadvies voor Israël op de website van Buitenlandse Zaken.

Zorg ervoor dat u tijdens uw verblijf de lokale gebruiken respecteert, maak bijvoorbeeld geen foto’s van de bevolking bij het bezoeken van gebedshuizen.

Er wordt aangeraden om een reis naar Israël te registreren op Travellers Online. Zo kan FOD Buitenlandse Zaken u contacteren indien er zich een noodsituatie voordoet.

Welke reisverzekering sluit u af voor een reis naar Israël?

Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

  • Terugbetaling van de medische kosten
  • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
  • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
  • Bijstand bij verlies van documenten. 

 

vakantie
 

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.

Klimaat en religie
In april, mei, september en oktober zijn de temperaturen het mildst, waardoor dit de beste maanden zijn om Israël te bezoeken.
De meest praktiserende religie in Israël is het Jodendom, samen met de Islamitische en Christelijke religie.

De Israëlische keuken
Joden die vanuit de diaspora zijn teruggekeerd naar Israël hebben bijgedragen tot het verrijken van de Israëlische keuken. Dit fenomeen heeft de discussie doen onstaan over het bestaan van een échte Israëlische culinaire traditie. Discussie of niet, er zijn enkele typische gerechten die u zeker niet mag missen. Te beginnen met de traditionele falafel, vegetarische gehaktballetjes van kikkererwten en/of tuinbonen, vaak gegeten met humus, een puree op basis van kikkererwten. Daarnaast is het drinken van een glaasje granaatappelsap een aanrader. Wanneer u een voedselmarkt bezoekt, vindt u er een grote verscheidenheid aan kruiden en specerijen

 

Laat een antwoord