Op reis in Canada: praktische informatie

Op reis in Canada: praktische informatie

CANADA

Hoofdstad: Ottawa
Taal: Engels en Frans
Munteenheid: Canadese dollar. Wisselkoers: 1 CAD = ± 0,66 EUR
Toeristische dienst: canada.ca

Wist u dat? Canada het land is met de meeste meren ter wereld? Er zijn er zowat 32.000!

Gaat u op reis naar Canada? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane
Een visum is niet nodig voor een verblijf van toeristische of zakelijke aard gedurende een periode van maximaal 6 maanden. Enkel een geldig paspoort is verplicht. Het is echter ook verplicht om een elektronisch bezoekaanvraag in te dienen (7 CAD). Zie hiervoor de website https://travel.gc.ca/. Om er te studeren of te werken moet u een speciale vergunning aanvragen bij de bevoegde Canadese autoriteiten.

Er zijn geen douaneformaliteiten voor de invoer van maximaal 10.000 Canadese dollar. Wanneer u dit bedrag overschrijdt, moet u dit aangeven bij de douane.

Het gezondheidssysteem in Canada
Canada beschikt over een gezondheidssysteem van hoge kwaliteit. Gezondheidszorgen zijn er duur. Wij raden u aan om een goede reisverzekering af te sluiten voordat u vertrekt.
Voor Canada zijn er geen verplichte vaccinaties.

De veiligheid in Canada
Alhoewel Canada een land is met een zeer laag criminaliteitscijfer, is het toch altijd goed om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om diefstal te voorkomen. Wanneer u besluit om met een wagen buiten de stedelijke gebieden te reizen, zorg er dan voor dat u bij vertrek voltankt en neem (zeker in de winter) dekens, warme kleding en uw mobiele telefoon mee. De Canadese westkust is een seismisch gebied, terwijl de oostkust met hevige stormen te kampen kan hebben. Blijf altijd op de hoogte van de weersomstandigheden door de website van de lokale autoriteiten te raadplegen.

Lees vóór uw ook vertrek zeker nog eens het laatste reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken en registreer uw reis op Travellers Online zodat FOD Buitenlandse Zaken op de hoogte is van uw verblijf en u kan contacteren indien er zich een noodsituatie voordoet.

Welke reisverzekering neem ik voor een reis naar Canada?

Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

  • Terugbetaling van de medische kosten
  • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
  • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
  • Bijstand bij verlies van documenten

 

vakantie
 

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.

Klimaat en religie
De winter in Canada is het beste seizoen om te skiën, de zomer is de meest aanbevolen perdiode als u het verre noorden wilt bezoeken of om op citytrip te gaan naar de grote steden.  

De herfst en lente zijn de periodes van het laagseizoen in Canada. De prijzen zijn lager. Controleer echter wel of de diensten en toeristische attracties beschikbaar zijn in deze periodes.

De Canadese keuken
De Canadese keuken kent Franse, Ierse en Italiaanse invloeden. De zondagse brunch is de zeker het proberen waard, net als de fijne lokale vleeswaren. Typische hoofdgerechten van het land zijn bereid met Arctische schaaldieren, andere met zalmmoten of varkensvlees. Daarnaast is “poutine” ook een typisch Canadees gerecht. Het is een fastfoodgerecht van frietjes bedekt met kaas en gedrenkt in vleesjus, en vooral in Quebec zeer populair.

 

Laat een antwoord