Op reis in Australië: praktische informatie

Op reis in Australië: praktische informatie

AUSTRALIË

Hoofdstad: Canberra
Taal: Engels
Munteenheid: Australische dollar. Wisselkoers: ± 1 AUD = 0,63 EUR
Toeristische dienst: visitbrasil.com

Wist u dat? Australië heeft een zeer lage bevolkingsdichtheid: er wonen slechts 2,66 inwoners per vierkante kilometer. Ter vergelijking: België heeft een bevolkingsdichtheid van 262! *
* Bron: 2018, Wikipedia

Gaat u op reis naar Australië? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane
Als u niet meer dan 3 maanden naar Australië gaat voor toeristische doeleinden, hebt u zowel een reisvisum als een geldig paspoort nodig dat minstens nog 6 maanden geldig is na uw aankomst. U kunt een aanvraag indienen via volgende website:  https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651. Bent u jonger dan 31 jaar en gaat u op werkvakantie? Dan kan deze periode met een speciaal visum verlengd worden tot 12 maanden. Een reisvisum kunt u aanvragen bij het consulaat of bij een visumbureau.

In Australië zijn er zeer strenge douanevoorschriften voor de binnenkomst van voedsel, planten en dieren. Wij raden u aan zich voor vertrek goed te informeren, dit kan door de online gids van de lokale douane of visitbrasil.com te raadplegen.

Het gezondheidssysteem in Australië
In de stedelijke gebieden van Australië zijn er uitstekende gezondheidsvoorzieningen, terwijl er in perifere gebieden heel wat minder gezondheidspersoneel en voorzieningen zijn. De gezondheidszorgen zijn er duur. Voordat u vertrekt, raden wij u aan om een goede reisverzekering af te sluiten zodat u onbezorgd door Australië kunt reizen.
Er zijn geen specifieke reisvaccinaties verplicht voor Australië.
Informeer u ook bij uw ziekenfonds over de terugbetaling van de medische kosten in Australië.

Welke reisverzekering neem ik voor mijn reis naar Australië?

Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

  • Terugbetaling van de medische kosten
  • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
  • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
  • Bijstand bij verlies van documenten

 

vakantie
 

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.

Veiligheid in Australië
Australië is over het algemeen een veilig land. De belangrijkste risico’s zijn gerelateerd aan de natuur, het klimaat en de lokale dieren. De prachtige flora en fauna van Australië is uniek in de wereld! Wees voorzichtig en volg regels en lokale aanwijzingen op om onaangename verrassingen met in het wild levende dieren te voorkomen.

Klimaat en religie
Australië ligt in het zuidelijk halfrond, dus loopt de zomerperiode van december tot februari. Tijdens deze maanden is het erg warm in Australië. Van juni tot augustus zijn de temperaturen koeler. De beste periodes om Australië te bezoeken zijn de lente en de herfst door het milde klimaat.

Australië is een land met een overwegend anglicaans-katholieke godsdienst, met de aanwezigheid van andere christelijke stromingen.

De Australische keuken
Vóór de kolonisatie van Australië at de lokale bevolking diverse bush-producten en vlees van kangoeroes, wallaby’s en emoes.
Vandaag de dag is het mogelijk om smaakvolle hamburgers te eten, met allerlei toppings zoals ananas. Het is de moeite om deel te nemen aan een traditionele Australische barbecue: elk uur van de dag is goed, zelfs om 9 uur in de ochtend! Gerechten met vis en zeevruchten zijn ook uitstekend.

Laat een antwoord