Op reis in Thailand: praktische informatie

Op reis in Thailand: praktische informatie

THAILAND

Hoofdstad: Bangkok
Taal: Thais
Munteenheid: Baht. Wiselkoers : 1BHT = = ± 0.28 EUR
Toeristische dienst Thailand: tourismthailand.org

Wist u dat? Muay Thai ofwel Thaiboksen geboren is in Thailand? Deze sport wordt ook in het Westen beoefend, maar vond zijn oorsprong in ‘het land van de glimlach’, in 200 vóór Christus. In die tijd was de beoefening ervan een voorrecht van de koninklijke familie.

Gaat u op reis naar Thailand? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane in Thailand
Wanneer u een Belgisch paspoort bezit en minder dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven voor een vakantie (dus geen zakenreis of studiereis), dan hoeft u geen visum aan te vragen. Wilt u in Thailand werken, bijvoorbeeld in de vorm van een zakenreis of een vrijwilligersproject? Dan moet u altijd een visum aanvragen, ook als uw verblijf korter dan 30 dagen duurt. Dit kunt u doen via het consulaat van Thailand in Brussel of via een visumbureau. Daarnaast dient u uiteraard met een officieel paspoort te reizen, met een geldigheid van minstens zes maanden. Meer reisinfo voor Thailand vindt u op de site van buitenlandse zaken.

Het overschrijden van de toegekende hoeveelheden tabak en alcohol gaat gepaard met de betaling van hoge bedragen. U mag maximaal 1 liter alcohol invoeren, en 200 sigaretten of 250 sigaren. Bedragen boven 20.000 USD moeten worden aangegeven. Controleer uw geneesmiddelen die in België zijn voorgeschreven en neem een Engelstalig doktersattest mee. Sommige geneesmiddelen worden in Thailand namelijk beschouwd als drugs waardoor u het risico loopt op een strafrechtelijke vervolging. Meer informatie vindt u op http://en.customs.go.th/

Het gezondheidssysteem in Thailand
Vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor alle reizigers ouder dan 1 jaar die afkomstig zijn uit landen waar de ziekte het risico van overdracht met zich meebrengt. Ongeacht uw verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Thailand aangeraden: vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio, en vaccinatie tegen hepatitis A. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Thailand inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës en tuberculose.

Voor meer informatie over de vaccinaties, raadpleeg de website van het Tropisch Instituut https://www.itg.be/N/reisgeneeskunde

In Thailand zijn ziekenhuizen van goede kwaliteit, maar ze zijn niet gratis. Er zijn ook privé gezondheidsvoorzieningen, die van een zeer hoog niveau zijn, maar tegen zeer hoge kosten.

Veiligheid in Thailand
In Thailand is de bevolking zeer vriendelijk en gastvrij, maar het is altijd goed om een agressieve toon te vermijden in gesprekken met de lokale bevolking. Wees voorzichtig wanneer u een creditcard gebruikt. Houd altijd het ontvangstbewijs en kasticket bij na uw aankopen.

Wanneer u een auto of motor huurt, vergeet dan niet dat in Thailand het wegverkeer de rijrichting aan de linkerkant heeft. Het verkeer is er overal erg druk en chaotisch. Pas dus zeker ook op als voetganger of wanneer u zich laat vervoeren in een Tuk Tuk, welke weinig bescherming biedt bij een eventuele aanrijding.

Welke reisverzekering neem ik voor een reis naar Thailand?
Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

  • Terugbetaling van de medische kosten
  • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
  • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
  • Bijstand bij verlies van documenten

 

vakantie
 

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.

Klimaat en religie in Thailand
De periode augustus tot oktober wordt gekenmerkt door een vochtige hitte met zware regenval, terwijl de temperaturen van november tot februari milder zijn. De belangrijkste religie in Thailand is het boeddhisme, maar er zijn ook moslims en christelijken, alhoewel deze groepen in minderheid zijn.

Eten in Thailand: de Thaise keuk en
De Thaise keuken wordt gekenmerkt door 3 elementen: zeer heet, kruidig en vaak bitterzoete gerechten. In vergelijking met onze culinaire gewoontes, worden in Thailand alle gerechten meestal op hetzelfde moment geserveerd. Tot slot vervangt rijst het brood, en vergezelt rijst elke maaltijd: van ontbijt en lunch tot diner.

Laat een antwoord