Op reis in Chili: praktische informatie 

Op reis in Chili: praktische informatie 

CHILI

Hoofdstad: Santiago
Taal: Spaans
Munt: Chileense Peso. Wisselkoers: 1 CLP = ± 0,013 EUR
Toeristische dienst: chile.travel
Belgische ambassade in Chili: chile.diplomatie.belgium.be
Card Stop (verloren of gestolen kaart):  0032 78 170 170
Doc Stop (Belgische identiteitskaart en of paspoort verloren of gestolen): 00800 2123 2123 of + 32 2 488 2123
Rijbewijs: Belgische toeristen in Chili hebben een geldig Belgisch of internationaal rijbewijs nodig om een auto te kunnen besturen of huren.
Noodnummers:

 • Politie: 133
 • Ambulance: 131
 • Brandweer: 132

Bijstand: Europ Assistance (Belgium)

Basiswoorden en zinnen:

 • Hallo: Hola
 • Tot ziens: Adiós
 • Alstublieft: Por favor
 • Bedankt: Graciás
 • Ja / Nee: Sí / No
 • Spreekt u Engels?: Habla Inglés?
 • Ik begrijp u niet: (Yo) no entiendo

Wist u dat?

In Algarrobo, op een paar kilometer van Santiago, is het grootste zwembad ter wereld gebouwd. Dit gigantische zwembad is 1000 meter lang en 115 meter diep. Het bevat minstens 66 miljoen liter water en kan zelfs met een boot worden bevaren!

Gaat u op reis naar Chili? Hier vindt u enkele nuttige tips:

Documenten en douane in Chili

Uw paspoort moet minstens nog 6 maanden na aankomst in Chili geldig zijn. Voor toeristische verblijven van minder dan 90 dagen is geen visum nodig.

De invoer van contant geld van meer dan 10.000 Amerikaanse dollar moet worden aangegeven. Ook de invoer van producten van dierlijke of plantaardige oorsprong moet worden aangeven. Het is aan te raden om de formulieren met de grootste zorg in te vullen, aangezien de controles zorgvuldig en strikt gebeuren.

Het gezondheidssysteem in Chili

Het gezondheidssysteem is in Chili vrij goed. Gezien de hoge kosten van medische diensten is het echter wel raadzaam om op voorhand een goede reisverzekering af te sluiten voor eventuele medische kosten en repatriëring naar België.

De veiligheid in Chili

Hoewel Chili wordt beschouwd als een vrij veilig land, zijn er vooral in de buitenwijken van de grote steden gevallen van kleine criminaliteit bekend. Op de grens met Peru, Bolivia en Argentinië zijn er gebieden waar zich mijnenvelden bevinden, deze worden bijgevolg ten zeerste afgeraden om te bezoeken. In Chili zijn er meer dan 3.000 vulkanen waarvan er ongeveer 100 actief zijn. Hierdoor wordt het land beschouwd als een land met een hoog seismisch risico. Tijdens het winterseizoen dat van juni tot september loopt, is in de hoofdstad Santiago het luchtvervuilingsniveau (smog) zo hoog dat het riskant is voor de gezondheid.
Lees vóór uw ook vertrek zeker nog eens het laatste reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken en registreer uw reis op Travellers Online zodat FOD Buitenlandse Zaken op de hoogte is van uw verblijf en u kan contacteren indien er zich een noodsituatie voordoet.

Klimaat en religie in Chili

In Chili zijn de seizoenen omgekeerd ten opzichte van Europa. Zo loopt de zomer van december tot februari en de herfst van maart tot mei. Als gevolg hiervan lopen de winter en de lente respectievelijk van juni tot augustus en september tot november. Voor een bezoek aan de zuidelijke regio’s van Chili zijn de beste maanden zonder twijfel december en januari. Om de centrale gebieden van Chili te bezoeken is het raadzaam om tussen september en februari te reizen. Het noorden heeft geen ideale periode, gezien het woestijnklimaat dat kenmerkend is voor dit gedeelte van het land.

De meerderheid van de Chileense bevolking is katholiek, maar ook het protestantisme is wijdverspreid.

De Chileense keuken

Chili heeft één van de beste keukens van Zuid-Amerika. Niet alleen door de verscheidenheid aan producten (vlees, vis, groenten en fruit), de bereiding ervan en de beïnvloeding door de Indiase en Franse keuken. De belangrijkste gerechten zijn lomo, empanadas, parillada en asado die vaak vergezeld zijn van rijst of bonen. Daarnaast kunt u genieten van gegrilde vis en vissoepen langs de lang uitgestrekte kust. Chili is de belangrijkste producent en exporteur van fruit van het zuidelijk halfrond. Pruimen, blauwe bessen, druiven en perzik zijn dan ook erg lekker in het land van herkomst. Chileense wijnen zijn over de geheel wereld zeer geliefd. Vergeet dus niet op uw reis door Chili te genieten van een lekker glas wijn!

Welke reisverzekering heeft u nodig voor een reis naar Chili?

Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.

Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:

 • Terugbetaling van de medische kosten
 • Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
 • Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België       
 • Bijstand bij verlies van documenten

 

vakantie
 

Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.

Laat een antwoord