INDIA
Hoofdstad: New Delhi
Taal: Hindi en Engels
Munteenheid: Indiase roepie.
Toeristische dienst: indiatouristoffice.org
Wist u dat? Koeien zijn heilig voor Indiërs. Koeien lopen midden op de weg en mogen in geen geval worden weggejaagd. Dit zou u in het ongeluk storten…
Gaat u op reis naar India? Hier vindt u enkele nuttige tips:
Documenten en douane
Voor verblijven van maximum 60 dagen, heeft India een elektronisch systeem ontwikkeld om een visum aan te vragen: https://www.indianvisagov.in/. Hierbij dient u aan te geven of u ook naar gebieden gaat die een beperkte toegang hebben of beschermd zijn. Hiervoor zijn namelijk speciale vergunningen nodig. De invoer van meer dan 10.000 Amerikaanse dollar moet bij de douane aangegeven worden. Reizigers vanaf 17 jaar mogen eens per maand alcohol (2 liter sterke drank of 2 liter wijn) invoeren indien het verblijf langer dan 24 uur of maximaal 6 maanden duurt.
Het gezondheidssysteem in India
Vaccinaties tegen difterie, hepatitis A en B, tyfus, tuberculose, polio en tetanus worden doorgaans aanbevolen als u naar India reist. Indien u reist tijdens de hete maanden (van mei tot september) en u in landelijke gebieden verblijft, zijn vaccinaties tegen meningitis en Japanse encefalitis ook aanbevolen.
Indien u rechtstreeks uit sommige landen van Afrika, Latijns-Amerika, uit Papoea of Nieuw-Guinea in India aankomt, moet u gevaccineerd zijn tegen gele koorts.
De veiligheid in India
De Indiase regering handhaaft een nationale noodtoestand over mogelijke terroristische aanslagen overal in het land. Houd een oogje in het zeil op drukke locaties met veel verkeer, zoals in het openbaar vervoer, op bus- en treinstations, markten en drukke plaatsen die door buitenlanders worden bezocht. Let vooral op in de grote steden en op toeristische bestemmingen, in internationale hotelketens, winkelcentra en luchthavens.
Gezien de precaire stabiliteit van sommige staten of landelijke gebieden, raden wij u ten zeerste aan om zoveel mogelijk informatie op voorhand te verzamelen over de plaats die u van plan bent te bezoeken.
Als u kiest voor een trekking in het Himalayagebergte, wees dan goed voorbereid: huur gidsen en geautoriseerde vervoerders in voor de expeditie, volg de wandelpaden en de paden bestemd voor de trekking die aangegeven worden door de Himachal Tourism Department. Maak enkel gebruik van de aanbevolen campings voor een overnachting en blijf voorzichtig.tijdens de excursies.
Vergeet niet dat er in India geen gestructureerde reddingsoperaties bestaan bij bergbeklimmen en trekking. De enige vorm van interventie wordt beheerd door het leger door gebruik te maken van militaire helikopters, en dit alleen (indien Belgische slachtoffers betrokken zijn) na een schriftelijk verzoek van de Belgische ambassade.
Er wordt aangeraden om een reis naar India te registreren op Travellers Online. Zo kan FOD Buitenlandse Zaken u contacteren indien er zich een noodsituatie voordoet.
Wanneer u besluit India te bezoeken tijdens de moessonperiode, vergeet dan niet om het klimaat en de wegomstandigheden te controleren.
Kijk ook de gezondheidsomstandigheden na, want overstromingen kunnen de verspreiding van ziekten in de hand werken.
Lees voor uw vertrek zeker nog eens het laatste reisadvies voor India op de website van Buitenlandse Zaken.
Welke reisverzekering sluit u af voor een reis naar India?
Bij Europ Assistance kunt u zowel een tijdelijke als een jaarlijkse reisverzekering onderschrijven.
Alle reisverzekeringen hebben volgende voordelen:
- Terugbetaling van de medische kosten
- Organisatie en begeleiding van uw repatriëring en die van uw medereizigers indien nodig
- Vervroegde terugkeer in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwant in België
- Bijstand bij verlies van documenten
Als u maar één keer per jaar naar het buitenland reist, kan een tijdelijke reisverzekering handig zijn. Indien u meerdere keren per jaar op reis en citytrip gaat, zal een jaarlijkse reisverzekering de meest voordelige optie zijn.
Klimaat en religie
Van mei tot en met september is het moessonseizoen in India. De zware regenval kan overstromingen en aardverschuivingen veroorzaken, vooral in landelijke gebieden. Het klimaat is voornamelijk tropisch en subtropisch, met zeer hoge zomertemperaturen en pieken die kunnen oplopen tot 48°C.
India is een land met talrijke godsdiensten: hindoeïsme, islam, christendom, sikhisme, boeddhisme, jaïnisme, zoroastrisme en andere kleine religies.
De Indiase keuken
Bent u een liefhebber van pittige gerechten? Dan zal de Indiase keuken u zeker bekoren. Bovendien zult u er als vegetariër zeker aan uw trekken komen, aangezien de meeste Indiase gerechten gebaseerd zijn op groenten en peulvruchten. De tandorikip, ook bekend in België, is één van de weinige vleesgerechten. De Indiase keuken laat u kennismaken met sterke en pittige smaken. Probeer zeker eens de typisch Indiase thalis, de onvermijdelijke pakora en een lekkere samosa.