De Volocopter: de vliegende wagen van de toekomst?

By Xavier Van Caneghem on 05/04/2016 in In de lucht, Mobiliteit, Ongewoon
0
16

Tussen helikopter en drone

Technici van het Duitse bedrijf e-Volo werken sinds enkele jaren aan een bijzonder voertuig dat op een combinatie trekt tussen een drone en een helikopter. Het voertuig bestaat uit 18 rotors die op een superlichte structuur in koolstofvezel gemonteerd is, waardoor het vertikaal kan opstijgen en landen. Het wordt aangedreven door herlaadbare elektrische batterijen en heeft aldus geen CO2-emissie.

Voorlopig laten de batterijen een vlucht toe van 20 à 30 minuten, maar de volgende ontwikkelingsfase beoogt een autonoom vluchtgebruik van minstens één uur.

De huidige prototypes van de Volocopter hebben een capaciteit van één of twee personen, maar e-Volo is van plan om toestellen te bouwen bestaande uit 4 tot 6 plaatsen of die commerciële vluchten kunnen uitvoeren.
Volgens de conceptoren, is de besturing van de Volocopter veel gemakkelijker dan die van een klassieke helikopter.

Wordt de Volocopter het voertuig van de toekomst?

Heeft men hier te maken met een nieuw transportmiddel dat rechtstreeks uit de film “Back to the future” blijkt te komen en het gebruik van de wagen zal vervolledigen (of vervangen) om naar het werk te gaan, te gaan winkelen of op vakantie te vertrekken? 

Coverfoto: © e-volo, Nikolay Kazakov

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: