Een reisannulatieverzekering op maat

By Xavier Van Caneghem on 22/02/2017 in Europ Assistance @nl, Website
0
3

Er bestaat een nieuw concept in de wereld van de reisannulatieverzekering:
Europ Assistance lanceert originele formules van tijdelijke reisannulatieverzekeringen op maat. Het is dus gedaan om te betalen voor risico’s die men niet loopt!  

De Belg heeft een hoog vakantiebudget

Een enquête die jaarlijks door Ipsos gevoerd wordt in opdracht van Europ Assistance toont aan dat de Belgen meermaals per jaar op reis gaan voor een kort of lang verblijf in België of in het buitenland.

De vakantiebarometer van Europ Assistance wijst aan dat enkel al voor de zomervakantie, het gemiddeld vakantiebudget van een Belgisch gezin 2.412 EUR bedraagt!

Reizigers veranderen van type reis doorheen het jaar

Daarenboven hebben veel Belgen de gewoonte om hun type reis sterk af te stemmen op het seizoen:

  • De skivakantie gaat gewoonlijk door in de krokusvakantie of de kerstvakantie en veel reizigers trekken dan met de wagen naar de bergen.
  • 88% van de Belgen brengt de zomervakantie door in Europa, bij voorkeur in Frankrijk, Spanje of Italië en 52% maakt de reis met de wagen.
  • Voor verdere bestemmingen boekt de Belg meestal een vlucht (43%) en huurt hij eventueel een wagen ter plaatse.
  • Het tussenseizoen is de periode bij uitstek van de korte verblijven of citytrips, bvb. in Barcelona, Rome, Parijs, Londen of talrijke andere Europese steden. In de zomer gaat 20% van de Belgen op ontdekking van culturele steden.
  • Tenslotte vliegt zowat 12% van de zomerse vakantiegangers naar verre en/of exotische bestemmingen (Thailand, Dominikaanse Republiek, USA, …) en besteden ze een belangrijk budget aan hun reis.

Hoe beschermt u het vakantiebudget van uw volgende reis?

Elk reis is uniek en stemt overeen met een specifiek reizigersprofiel. Dit profiel verandert in de loop van het jaar volgens het type reis dat men maakt.

Steeds meer reizigers willen ook – en terecht – hun vakantiebudget beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. De statistieken van Assuralia m.b.t. de annulatieredenen tonen aan dat, indien reizigers genoodzaakt zijn hun reis te annuleren, ze dit doen wegens gezondheidsredenen (70%), wegens een ongeval of een sterfgeval (10%), wegens een gebeurtenis in hun professioneel leven of omwille van een administratieve reden (5%).
Dergelijke en vele andere risico’s en onvoorziene gebeurtenissen worden door de reisannulatieverzekering en Europ Assistance gedekt, en dit ongeacht de gekozen formule. De lijst met de gedekte gebeurtenissen vindt u hier.

De oplossing: een formule voor elk type reis

Om bovenstaande redenen heeft Europ Assistance tijdelijke reisannulatieformules ontwikkeld die – volgens het type reis – het best aanleunen bij het soort onkosten of risico’s die de reizigers kunnen tegenkomen.

1. Gaat u op vakantie voor een kort verblijf of een citytrip?

De Citytrip-formule

⇒  u dekt uw logementskosten (hotel, camping, bij de inwoner, in een gehuurde woning of appartement, …) en uw vervoerskosten (trein, bus, vliegtuig, boot, transferkosten, kosten van rondreizen).

2. Gaat u op reis met de wagen gedurende enkele dagen of gedurende één of meerdere weken?

De Car Holiday-formule

⇒ u dekt uw logementskosten (hotel, camping, bij de inwoner, in een gehuurde woning of appartement, …) en de onkosten die u maakt voor de geboekte vrijetijdsbesteding ter plaatse (culturele stages, sportstages, wedstrijden, excursies, spektakels, …).

3. Gaat u op reis met het vliegtuig en boekt u eventueel een voertuig ter plaatse?

De Fly & Drive-formule

⇒ u dekt uw logementskosten (hotel, camping, bij de inwoner, in een gehuurde woning of appartement, …), uw vervoerskosten (trein, bus, vliegtuig, boot, transferkosten, kosten van rondreizen) en de kosten voor een huurwagen.

4. Gaat u op reis naar een verre bestemming of hebt u een hoog vakantiebudget dat u wil beschermen tegen alle annulatieredenen?

De All In-formule

⇒ u dekt uw logementskosten (hotel, camping, bij de inwoner, in een gehuurde woning of appartement, …), uw vervoerskosten (trein, bus, vliegtuig, boot, transferkosten, kosten van rondreizen), de kosten voor een huurwagen en de onkosten die u maakt voor de geboekte vrijetijdsbesteding ter plaatse (culturele stages, sportstages, wedstrijden, excursies, spektakels, …).

Herkent u zich in één van die formules?

Dankzij deze verschillende keuzes, is het niet meer nodig om risico’s te dekken die u niet loopt en om hiervoor een hoge premie te betalen.
Elke formule laat u ook toe om het maximum reisbudget te kiezen dat u wil dekken.

Wil u er meer over weten? Klik dan op onderstaande banner.

vakantie

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: