De kosten van een medische bijstand

By Xavier Van Caneghem le 03/09/2014 in Europ Assistance, Geld
0
45

Hebt u zich ooit afgevraagd hoeveel een medische bijstand kan kosten? Europ Assistance is goed geplaatst om u een antwoord te geven…

Hoeveel kost een medische bijstand?

Hieronder vindt u 5 voorbeelden van “bijstandsdossiers” en de kosten die ze inhielden voor de reisverzekeringsmaatschappij. Het betreft vrij “klassieke” gevallen. Voor de klanten heeft het enkel de prijs van hun verzekeringspremie gekost, want verder werden ze volledig ten laste genomen…

1. Vervroegde terugkeer na een sterfgeval

Situatieschets: Overlijden van de grootvader in België tijdens een Erasmusreis van de klant in Finland.

Totale kosten van de tussenkomst : 832 eur :  De bijstandsverlener regelt en neemt de heen-terugreis ten laste om de begrafenis in België bij te wonen.

2. Val, breuken en ziekenhuisopname 

Situatieschets:  Een gezin van vier personen brengt de vakantie door in Marbella (Spanje). De vader valt van een muurtje op zijn rug. Hij breekt 4 ribben en wordt opgenomen in het ziekenhuis.

Totale kosten van de tussenkomst : 2.995 eurMijnheer wordt uit het ziekenhuis ontslagen na enkele dagen, maar mag wegens een longletsel geen vliegtuigreis ondernemen gedurende 2 à 3 weken. Hij vraagt om met de trein en met verschillende tussenhaltes naar huis te mogen terugkeren met zijn oudste zoon. De regulerende arts van de bijstandsmaatschappij geeft zijn goedkeuring. De patiënt neemt de trein en brengt tijdens zijn terugkeer twee nachten door in Barcelona. De reisverzekeraar neemt de medische kosten evenals de repatriëring ten laste.

3. Vervroegde terugkeer naar huis en repatriëring van het voertuig

Situatieschets: Een koppel gepensionneerden brengt hun vakantie door in Bordeaux. Mijnheer voelt zich geregeld onwel waardoor hij in het ziekenhuis moet worden opgenomen.

Totale kosten van de tussenkomst : 5.226 eur: Een chauffeur van de bijstandscentrale wordt ter plaatse gestuurd om de wagen en de bagage naar België terug te brengen. Na 5 dagen ziekenhuisopname regelt de bijstandsverlener de medische kosten na tussenkomst van het ziekenfonds en brengt hij het koppel met een ziekenwagen naar het medisch centrum in de buurt van hun woonplaats in België. De regulerende arts heeft hiervoor de ziekenhuisopname in België geregeld.

4. Auto-ongeval, ziekenhuisopname en vervroegde terugkeer van de reizigers 

Situatieschets: Een gezin maakt een rondrit met de wagen door Schotland. Tijdens de reis worden de reizigers betrokken bij een auto-ongeluk waarbij de bestuurster een ernstig hoofdletsel oploopt. De andere reizigers blijven gelukkig ongedeerd.

Totale kosten van de tussenkomst : 10.566 eur : De bestuurster wordt overgebracht naar een hospitaal. Na medisch onderzoek wordt beslist om haar te repatriëren samen met haar reisgenoten. De bijstandsverlener stuurt een verpleegster ter plaatse om haar repatriëring te begeleiden. Alle reizigers worden per vliegtuig gerepatrieerd. Voor de bestuurster wordt zowel medische begeleiding als een stretcher voorzien. Bij aankomst in België wordt ze meteen overgebracht naar het ziekenhuis van haar woonplaats.
De wagen wordt na herstelling eveneens door de bijstandscentrale teruggebracht.

5. Appendicitis in de USA en verlenging van het verblijf ter plaatse

Situatieschets : Een vader en zijn zoontje van tien brengen hun vakantie door in New York City. De zoon heeft plots een appendicitis. Hij moet ter plaatse geopereerd worden en nadien 4 dagen in het hospitaal verblijven.

Totale kosten van de tussenkomst : 30.455 eur : De bijstandscentrale komt tussen in de verlenging van de hotelovernachtingen voor de vader, evenals voor de medische kosten en de wijzigingskosten van de vlucht voor de terugkeer van de zoon en de vader.

Lees ook de artikels over de Ziekteverzekeringskaart, over de medische kosten in de Verenigde Staten en over de dekking van een reisverzekering.

vakantie

Print Friendly

0 Reacties

Reactie toevoegen

Schrijf een Antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>